Udruga Škare i kist iz Osijeka je osnovana u cilju promicanja kreativnosti članova udruge i ostalih građana. Udruga organizira radionice kreativnih tehnika, predstavlja radove svojih članova, te organizira prodaju radova članova putem bloga.



nedjelja, 16. siječnja 2011.

TEČAJ OSLIKAVANJA SVILE 01. 2011.

Tečaj oslikavanja svile je je održan u subotu. Radili smo u dvije grupe jer nam je potrebno više prostora zbog rama za svilu. Najteže je bilo izabrati shemu po kojoj će se oslikavati marama.  Tehnika oslikavanja svile je takva da iste sheme djeluju potpuno drugačije nakon oslikavanja. 
 Ovdje možete vidjeti gotove marame sa svojim vlasnicama. 








 Onda je došla druga grupa.I ponovno odabir sheme, nanošenje konture, feniranje, oslikavanje ...
 ...i fotografiranje gotovih marama.







Idući vikend su tri različita tečaja: u petak od 17-20 h je salveta na tamnoj podlozi. To je novi tečaj u ponudi. Radit ćemo drveni crijep i staklenu, prozirnu zdjelu. U subotu od 14-17 h je salvetna tehnika- raspucavanje pomoću craclea. Radimo na drvenoj dasci i na staklenom tanjuru. Također u subotu, od 18-21 h je tečaj decoupaga na kojem učimo sjenčanje pomoću bitumena. Radimo dvije slike, veću na MDF podlozi i manju na slikarskom platnu. Predbilježit se možete na moj broj 098518464. Pozdrav svima. Jasminka

Nema komentara:

Objavi komentar