Udruga Škare i kist iz Osijeka je osnovana u cilju promicanja kreativnosti članova udruge i ostalih građana. Udruga organizira radionice kreativnih tehnika, predstavlja radove svojih članova, te organizira prodaju radova članova putem bloga.



ponedjeljak, 10. listopada 2011.

TEČAJ SALVETNE TEHNIKE-POČETNI, TEČAJ IZRADE NAKITA I TEČAJ PROZIRNI 3-D

Prošli vikend je bio bogat događanjima (dva rođendana ) i tečajevima. Održana su tri različita tečaja. Radi toga ima puno fotografija u kojima ćete uživati, sigurna sam.
Prvi tečaj je održan u mjestu Gunja. Ovaj put ugostila me je Udruga umirovljenika Gunja, a pridružile su anm se i članice Društva osoba sa invaliditetom Zvjezdice. Radili som početni tečaj salvetne tehnike i učili smo raspucavanje pomoću craclea. Radili smo Božićne motive na daskama, na bocama i na stiropornim kuglama.
























 Slijedeći tečaj na rasporedu je bio tečaj izrade nakita. Napravili smo ogrlicu od kože sa privjeskom, narukvicu od memori žice, drvenu ogrlicu, te dva para naušnica. Naučili smo što su to bombice, što su stiskači, a što su udice. Gotove radove možete pogledati ispod.









 I za kraj je ostao tečaj salvetne tehnike na kojem smo učili prozirnu trodimenzionalnost. Bilo nas je manje, pa je tečaj bio malo opušteniji. Radovi su prekrasni, kao da su ih radile polaznice koje već dugo rade salvetnu tehniku.










Toliko o ovim tečajevima. Slijedeći na redu je tečaj dekorativnog slikanja. Slikamo makove. Drugi na redu je tečaj dvokomponentnog laka za raspucavanje i tečaj pozlate zlatnim listićima.
Lijep pozdrav svima, Jasminka.

2 komentara:

  1. kakve ljepote na jednom mjestu :) :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nego šta nego ću da napišem! FANTASTIČNO JE! Ne znam šta je lepše! I ne samo da napišem, već i da pratim jer ima puno toga da se nauči, a to je ono što mi se sviđa

    OdgovoriIzbriši