Udruga Škare i kist iz Osijeka je osnovana u cilju promicanja kreativnosti članova udruge i ostalih građana. Udruga organizira radionice kreativnih tehnika, predstavlja radove svojih članova, te organizira prodaju radova članova putem bloga.



nedjelja, 29. siječnja 2012.

TEČAJ TEX-ART I TEČAJ DEKORATIVNOG SLIKANJA 01.2012.

U subotu je održan tečaj tex-arta  i tečaj dekorativnog slikanja. Na tečaju tex-arta smo pomoću tekstila ukrašavali decoupage papir, a na tečaju slikanja smo slikali hortenzije. Radove možete pogledati u nastavku.















Idući vikend je na redu tečaj oslikavanja stakla i tečaj salvetne tehnike u kombinaciji s čipkom. Pozdrav svima, Jasminka

nedjelja, 22. siječnja 2012.

TEČAJ PITORRICO I TEČAJ CRTANOG ZLATOVEZA 01.2012.

Malo kasnim, ali evo i njih. Fotografije radova polaznica sa tečaja decoupage tehnike - pittorico i tečaja zlatoveza i crtane bijele čipke možete pogledati u nastavku. Ljepota radova govori sama za sebe, pa uživajte.


























Pozdrav  svima . Jasminka

nedjelja, 15. siječnja 2012.

TEČAJ IMITACIJE METALA I TEČAJ DEKORATIVNOG SLIKANJA - MARGARETE 01.2012.


Novi tečaj u ponudi je tečaj imitacije metala. Na drvenoj podlozi ukrašavali smo ogledalo kojem smo dali izgled starog metala. 
 Osim paste za imitaciju metala, koristili smo i decoupage papir, gipsane odljevke, čipku, trakice, patinu, vosak, metalic foliju...







 Nakon tog tečaja održali smo tečaj dekorativnog slikanja. Slikali smo margarete u korpici. Neke od ovih slika slikale su polaznice koje se prvi put sreću sa slikanjem.





Do slijedećeg vikenda lijep pozdrav. Jasminka